Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Пиво может быть полезным? Новое исследование

08.10.2024, 16:27
Фото: freepik.com

В журнале The Sun португальские учёные доказали, что ежедневное употребление бутылки пива увеличивает количество полезных бактерий в кишечнике, поддерживая его здоровье. Это важно, так как уменьшение разнообразия бактерий может привести к диабету и сердечным заболеваниям.

Пиво содержит полифенолы и ксантогумол, которые содержатся в хмеле и снижают риск хронических заболеваний, таких как ожирение и диабет. В эксперименте участвовали 19 человек, одной группе давали пиво с алкоголем, другой — безалкогольное.

Другие преимущества пива: улучшение обмена веществ, поддержка в похудении и очищение печени.

Исследования показали, что умеренное употребление пива, как алкогольного, так и безалкогольного, увеличивает разнообразие микробов в кишечнике, снижая риск хронических заболеваний. Пиво также содержит витамины группы B, поддерживающие метаболизм и иммунитет.

Учёные напоминают, что потребление пива в пределах нормы безопасно и полезно, но чрезмерное употребление алкоголя может нейтрализовать положительный эффект.

107 0
Лента новостей