Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

В магазинах подорожала овсяная каша

22.10.2021, 17:02

Росстат сообщает, что цены на овсяную кашу Геркулес поднялись до 80,9 рублей за килограмм. Общий рост цены за год составил 20%, однако сильнее всего овсянка подорожала в сентябре.

В источнике также сказано, что цены выросли и на овсяные хлопья быстрого приготовления. По сравнению с 2020 годом в 2021 хлопья подорожали на 20% – стоимость доходит до 94 рублей за килограмм.

Среди причин роста цен указывается снижение урожая овса, хотя в Минсельхозе сообщают, что дефицита этого ресурса нет. В общем, одна из предикативных частей предыдущего предложения несёт ложную информацию, которую нет возможности проверить. Значит ли это, что любимое россиянами блюдо на завтрак искусственно превращают деликатес? Не известно. Но вопрос этот интересный и стоит детального рассмотрения. Благо за нас его уже рассмотрела журналистка РБК Елена Сухорукова.

А мы на всякий случай поищем рецепт каши из топора или из чего-нибудь ещё, чтобы не тратить много денег на овсянку. Также потихоньку начнём менять свой рацион, сохраняя энергетический баланс. Будем приспосабливаться к изменчивому миру, в котором скоро даже овсянку скоро начнут есть только по праздникам. Дожили.

32 0

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт защищен reCAPTCHA и применяются Политика конфиденциальности и Условия обслуживания применять.

Лента новостей